Du tænker ikke nødvendigvis at valget af trampoliner er så vigtigt, men hvis du tænker over det, så er valget af en trampolin et valg for livet. En trampolin vil være et legeredskab, som vil følge dig resten af livet. Meget afhænger selvfølgelig af, hvad du skal bruge trampolinen til, det mest oplagte ville være, at du køber den til dine børn, nogen andre børn eller dig selv. Men lige meget hvad grunden er, så er der mange faktorer, som spiller ind i valget af trampoliner.

Du kan finde trampoliner med forskellige formål

Trampoliner kan virke som et legeredskab, som du bare skal hoppe på, men de er meget mere end det, og de forskellige slags trampoliner, har alle et specifikt formål. En lille trampolin vil for eksempel være ideelt til et enebarn, som ikke er så gammel endnu. Den lille trampolin er nemlig tæt på jorden, og den er ikke så bred. Dette betyder også at det er nemt at flytte trampolinen rundt, så hvis vejret skulle blive dårligt, ville man også kunne sætte trampolinen indenfor. En stor trampolin derimod, er bedst egnet til lidt ældre børn. Selvom disse trampoliner ikke kan flyttes så let, så er de ideelle til at være flere på. En stor trampolin kan være sjov for mange ad gangen, og man kan stadig få sikkerhedsnet på, så man ikke skal bekymre sig for at falde ud.

Valget af en trampolin kan være permanent

Der er også valget om, hvor permanent din trampolin skal være. Den lille trampolin er selvfølgelig det mindst permanente valg, da den er lille, og kan tages frem, så snart skal bruges, og fjerenes når den ikke skal. Den store trampolin er lidt mere permanent, da den koster mere. Opsættelses tiden er også lidt længere, og man skal lade dem stå ude i haven. Det ideelle ville være at sætte dem op i foråret, og fjerne dem igen af løbet af efteråret, så trampolinen ikke lider frost skade.

Det mest permanente valg af trampolin, ville være en nedgravet trampolin. Disse har fået en tilegnet plads i haven, og disse trampoliner vil være der hele året. Derfor er det også vigtigt at huske beskyttelse mod elementerne, så dit legeredskab ikke tager unødvendig skade.

Så afhængig af hvilken af disse trampoliner, som du vælger, så kan det være et permanent valg, som du træffer. Det er derfor vigtigt at huske at tænke sig godt om, inden man træffer det endelige valg.