Køb nu og betal senere (BNPL), er et meget populært koncept. Det bruges ofte til at købe gadgets og tøj. En britisk velgørenhedsorganisation rapporterer imidlertid om en stigning i folk, der bruger ordningen til at købe mad. Ifølge velgørenhedsorganisationen bruger en ud af 12 briter BNPL til mad. Ordningen har stor betydning for unge voksne, personer med gæld og personer, der er på Universal Credit. Ifølge velgørenhedsorganisationer og frontlinjerådgivere er BNPLs popularitet blandt sårbare grupper stigende.

Denne betalingsmulighed giver forbrugerne fleksibilitet til at betale nu og betale senere. Dette giver forbrugeren mulighed for at betale for mad senere og spare op til en nødfond. Det kan også gemmes i banken, så det er tilgængeligt til ethvert formål. Det er en fantastisk måde at sikre, at du har nok mad, men ikke behøver at foretage store betalinger på én gang. Men vær forsigtig med svindel og svigagtige virksomheder.

Fødevareforhandlere kan blive pålagt at betale mere på forhånd. Zilch tilbyder et innovativt køb nu, betal senere plan. Du betaler 25% på forhånd, og resten kan betales over fire uger. Denne plan er fantastisk til at have pengene på din konto og ikke skulle betale hele beløbet på én gang. Du kan også anmode om en nødudskæld, hvis du stadig er ivrig efter at betale regningen. Dette fungerer på samme måde som et virtuelt MasterCard. Zilch tjener dog penge ved at modtage en lille procentdel fra købmænd.

Zilch annoncerede sine BNPL-tjenester i et supermarked og har siden fået betydelig medieopmærksomhed enhver kan have brug for mad på afbetaling. Zilch er ikke alene om at tilbyde BNPL-tjenester til føde- og drikkevareindustrien. Zip, et Sydney-baseret finansielt teknologifirma, købte Quadpay, BNPL-udbyder, i 2020. Dette er en god mulighed for mad og drikkevarer, da det tilbyder måltidssæt og leveringsaggregatre.

Walmart og Whole Foods tilbyder køb-nu, betal-senere-muligheder. Disse virksomheder accepterer begge Zip eller Affirm. De har også indgået et samarbejde med flere andre online dagligvarekæder for at tilbyde kunderne muligheden for en betalingsplan. Dette er en mulighed, som kunder, der ikke kan betale på forhånd, er mere tilbøjelige til at vælge. Selvom bekvemmelighed er tiltalende, kan du også købe nu og betale senere.

Mange virksomheder udnytter tendensen og giver forbrugerne mulighed for at købe bestemte produkter nu og betale for dem senere. Mange af disse butikker, herunder Sweet Shack, Beerhunter og Bottle Bling, gør deres tjenester mere overkommelige for dem med mindre budgetter. Clearpay yder beskyttelse til sine kunder. For eksempel kan Clearpay indefryse eventuelle fremtidige udgifter, hvis en rate ikke er betalt.