Hvad er network marketing og hvordan kan det gavne dig?

At tjene penge kan gøres på mange måder.

De fleste vælge at arbejde størstedelen af deres liv og på den måde tjene penge, hvor de arbejder for andre, men for nogle, så er denne struktur simpelthen ikke det, de har brug for. Der kræves noget mere frihed og en løn, som ikke har noget loft, hvor man pludselig ikke kan tjene mere. Hvis det lyder som noget, du godt kunne tænke dig, så er der også en masse muligheder for dig. En af disse er selvfølgelig, at du vælger at sælge dine egne produkter eller tilbyde en service, så du starter en virksomhed. Det kan dog godt være ret stressende og svært, så selvom mange forsøger dette, så er der også mange, der stopper ret så hurtigt igen.

Det er ikke en livsstil, som passer til alle typer af mennesker. Derudover er der dog også nogle andre muligheder, hvor man kombinerer det bedste fra et almindeligt arbejdsliv med nogle af de muligheder som giver frihed i iværksætterlivet. Noget af dette kaldes bl.a. for network marketing og direkte salg, men der er i de seneste år sket en misforståelse på, hvad det egentlig drejer sig om. Det kan man dog hurtigt få rettet op på og i det følgende er en hurtig forklaring på, hvad network marketing egentlig er og hvad direkte salg har med det at gøre.

Network marketing og direkte salg er ikke, hvad du tror det er.

Mange tror, at network marketing og direkte salg er noget fusket noget, som man ikke kan tjene nogen penge på og de kun sælger produkter af dårlig kvalitet. Det kan ikke være mere forkert. Der findes utallige eksempler på virksomheder, som benytter sig af disse modeller, men som stadig har stor succes og mange tilfredse medarbejdere og kunder. Network marketing betyder egentlig bare, at man markedsfører sig gennem sit netværk. Det vil altså sige, at man prøver at sælge sine produkter, til de mennesker man kender eller til det netværk, som man konstant udvider. Det har altså ikke noget med selve salget at gøre, men handler om, hvordan folk lærer produktet at kende. Dette gøres ofte ved sociale arrangementer, hvor der sælges nogle af disse produkter og der fortælles om dem og de kan evt. afprøves. Direkte salg derimod handler om, at man sælger direkte til kunde. Mere specifikt betyder det, at du ikke bare går ned i en butik og køber noget, men at sælgeren arrangerer et møde med dig som forbruger, hvorefter du vil blive forklaret hvad produktet kan og derfor vil der blive lavet et salg. Der arrangeres altså først møder og derefter sælges der direkte til dig – uden nogen mellemand (ud over sælgeren), butik eller webshop.

Lær at kende forskel på det onde og det gode i network marketing.

Der hvor folk bliver forvirrede er fordi, at der i nogle lande bliver lavet ulovlige virksomheder, som arbejder ud fra et pyramide-koncept. Det betyder, at det i disse virksomheder er umuligt at tjene penge, da indkomsten afhænger af, om man kan få rekrutteret andre sælgere. I sidste ende vil der altså altid være nogen, som står med problemet.

Disse virksomheder er dog yderst ulovlige i størstedelen af verden og det vil derfor ikke lade sig gøre i et land som Danmark. Network marketing og direkte salg er derimod blot metoder, som helt almindelige virksomheder bruger, som giver dem en mulighed for at få deres produkter ud til forbrugeren og på den måde er mere ”hands on”, når de sælger deres produkt. Der er altså kontakt med kunden og mange mener, at dette giver bedre feedback og derfor også bedre produkter.